Aanleverspecificaties

Bitmap of vector

Het liefst hebben wij een vectorbestand om mee te werken. Dat zijn bestanden die vaak eindigen op .AI, .EPS of .CDR en je zelf niet kan openen als je niet over deze programma’s beschikt. Het worden ook wel drukkerijbestanden genoemd. Indien je een .ai aanlevert hebben we graag een versie 4 die ongecomprimeerd is opgeslagen.

Je hebt wel een plaatje maar het is geen vectorafbeelding? Geen probleem! Met wat vakmanschap maken wij van jouw plaatje een keurige (vector) afbeelding. Je kunt ons hier wel een eind mee op weg helpen. Zorg dat de resolutie van je plaatje zo hoog mogelijk is (dus zoveel mogelijk pixels bevat).

Heb je een plaatje van internet afgehaald? Let dan goed op het aantal pixels! Wanneer je Google gebruikt om naar plaatjes te zoeken stel Google dan zo in dat Google alleen zoekt naar grote afbeeldingen! Heb je een mooi plaatje gevonden? Lever deze dan het liefst digitaal bij ons aan!

Een foto aanleveren

Voor foto’s geldt de algemene regel; hoe hoger de resolutie van de foto, hoe mooier de uiteindelijke print wordt (300 dpi is doorgaans afdoende). Je kunt foto’s op verschillende manieren aanleveren. We hebben ze het liefst digitaal.

Een plaatje aanleveren

Wanneer je een plaatje (geen foto, maar een getekende afbeelding) wilt aanleveren, kun je dit op verschillende manieren doen. Het mooiste resultaat bereik je met vectorafbeeldingen. Programma’s die gebruik maken van vectoren zijn onder andere Coreldraw en Illustrator.

Drukbestanden aanleveren

Heb je zelf de kennis en programma’s in huis om een kant en klaar bestand aan ons aan te leveren? Wij hebben dan graag het originele bestand waarbij de lettertypes zijn omgezet naar contouren. Dus als je het in Photoshop, Illustrator of Coreldraw opmaakt, dan hebben wij graag dit type bestanden. Voor Photoshop en Illustrator vragen wij versie CS4 of lager, voor Coreldraw een versie X4. Of sla je bestand op als .EPS.

 

Contact